Z tego co widze to jest tam standardowa kostka ISO tw. powinno byc plug and play z wyjmowanym Soniakiem.
Mam pytanie jak wyglada podłaczenie oryginalnej anteny z O1. Z tego co pamiętam wtyk antenowy jest inny. Czy bede musiał lutować i kombinować czy idzie dać jakiś adapter ??
Mam pytanie jak wyglada podłaczenie oryginalnej anteny z O1. Z tego co pamiętam wtyk antenowy jest inny. Czy bede musiał lutować i kombinować czy idzie dać jakiś adapter ??
W załaczeniu fotka jak wyglada to gniazdo antenowe. Za porade bede dozgonnie wdzieczny.
phrix jak podłączysz te radio daj znac jak gra. Panowie mam pytanie, miałem ostatnio kolizje.... no i co samochod do lakiernika, i oddalem do lakiernika i po odbiorze samochodu gdy włacze radio i dam VOL powyzej 21 głosniki piszcza... czemu? wiem ze cos bylo grzebane w bagażniku od strony kierowcy.. ale chyba to nie ma nic z tym wspolnego?? radio jest fabryczne na kasety..
phrix napisał/a:
W załaczeniu fotka jak wyglada to gniazdo antenowe. Za porade bede dozgonnie wdzieczny.
W octavi potrzebne jest podanie napięcia zasilającego wzmacniacz w antenie(chyba,że to radio posiada napięcie na wejściu antenowym).Nie wiem jak jest przed liftem ale po lifcie na 100%
... Z tego co widze to jest tam standardowa kostka ISO tw. powinno byc plug and play z wyjmowanym Soniakiem.
...
W Sony jest chyba inna wtyczka, nie ISO. Jeśli nie była przerabiana instalacji tylko dana przejściówka TEGO TYPU to nie ma problemu, wypniesz ja razem z radiem i podepniesz nowe.
Jeśli jednak instalka, była cięta, to będzie trochę rzeźby.
BTW. Nie wiem jak masz podpięte radio ( gra bez kluczyka ? ), ale w SONY ( i chyba ogólnie w japońcach, przynajmniej tych starszych ) zamienione są miejscami i chyba kolorami plusowe kable zasilające ( czerwony i żółty ). Jeśli masz przerabianą instalację to zwróć na to uwagę, bo jak podłączysz odwrotnie to radio po każdym wyjęciu kluczyka, będzie gubić nastawy.
kowal 2002 właśnie mam taki problem o którym piszesz. Radio gra bardzo ładnie, jednak po wyjeciu kluczyka gubi pamięć. ( w poprzednim soniaku było tak samo )
W załączeniu opis kostki z radia.
Z miernika wynika że na 7 jest prad caly czas na 8 jest masa
natomiast na 4 pojawia sie prad po przekreceniu zapłonu (znika po wyjeciu kluczyka)
Jeżeli możesz to napisz jak to pospinać tak aby radio miało pamiec. Co śmieszne pierwsze radio jakie wyszukuje to radio Maryja :diabelski_usmiech
Dla kolegi daje fotki jak wyglada podświetlenie. Podoba mi się to, że radio nie wyglada jak dyskoteka. Na zdjęciu podświetlenie wyszło dosyć intensywnie. Jego barwa troche różni się od tej skodowskiej ale dla mnie wyglada to ok. Generalnie radyjko gra całkiem ładnie, czyta mp3, audiofilem nie jestem ale nie widze różnicy miedzy Pionkiem, Sony a tym Havenem.
kowal 2002 na moją głowe to chyba trzeba zamienić kabel 7 i 4. Dobrze mysle ??
Za pomoc bede ponownie dozgonnie wdzieczny :szeroki_usmiech
Musisz zamienić miejscami B+ z ACC(4 z 7 u ciebie).Czyli plus po stacyjce z plusem stałym(memory).Akurat w samochodach VAG jest to podłączone odwrotnie i stąd nie trzyma pamięci.Tu masz kostkę iso stosowaną w skodzie:
Myśle że jest warte swojej ceny, firma krzak ale gra całkiem przyzwoicie. Nie szukałem czegoś drogiego i firmowego bo w tym aucie sporadycznie słucha się muzyki. Co do mocy to jest chyba troche przesadzona bo gra jak Pioneer 4x40 ale mi to akurat nie przeszkadza. Radio całkiem ładnie wygląda ( może na tym zdjęciu wyszło troche dziwnie ostre podswietlenie no i nie jest do konca osadzone.)
W octavi potrzebne jest podanie napięcia zasilającego wzmacniacz w antenie
A co to dokładnie oznacza? Bo ja właśnie zamontowałem w/w radio i słabo łapie radio, tzn. radio działa w miarę dobrze tylko w dużych miastach, gdzie jest silny sygnał.
Komentarz